Cauți un service auto reparații motor?

O masina este un bun esential pentru viata de zi cu zi, datorita faptului ca ne ajuta sa ne deplasam rapid si eficient dintr-un loc in altul. Fie ca o folosim pentru a face naveta la locul de munca sau pentru a face cumparaturile necesare pentru acasa. Putem de asemenea să ne folosim de mașina personală pentru a duce copiii la scoala, pentru a merge in vacante sau pur si simplu pentru o plimbare relaxanta de seara.

Intr-adevar putem utiliza mijloacele de transport in comun pentru multe astfel de activitati, insa, gradul de confort fizic cat si psihic, este unul mult mai mare daca ne urcam la volanul unui autoturism personal, in special datorita faptului ca nu depindem de un program anume.

Detinerea unei masini personale implica totusi si o responsabilitate destul de mare. Acest lucru inseamna ca, trebuie si este necesar sa avem grija de masina si vizitam din cand in cand un service autorizat fie pentru simple verificari de rutina, fie pentru revizii periodice si pentru inlocuirea de piese sau componente daca situatia o cere.

Din cauza faptului ca nu toate drumurile de la noi din tara sunt intr-o conditie tocmai buna, unii dintre noi s-ar putea sa avem nevoie mai des de suportul unui service autorizat, in special daca circulam mult in mediul urban, deoarece intr-o astfel de situatie uzura este maxima.

De ce este important sa vizitati periodic un service auto?

Efectuarea reviziei anuale

Cel putin o data pe an, in functie de numarul de km parcursi, este esential sa vizitati un service auto pentru revizia de ulei si filtre, fiind unul dintre cele mai comune motive pentru care un sofer trebuie sa intre cu masina intr-un service.

Pe langa aceasta revizie, este foarte importanta si o verificare de rutina a principalelor sisteme ale unui autoturism. Nu putine sunt acele momente in care un autoturism, nu va da nici un semn care sa indice o anumita problema, decat atunci cand poate sa fie prea tarziu, ceea ce poate duce la situatia complet neplacuta in care veti fi nevoiti sa apelati la o platforma care poate fi extrem de costisitoare. In momentul unei vizite de preventie intr-un service autorizat, defectiunile care va pot crea probleme pot fi depistate din timp, avand posibilitatea de a le remedia inainte de a fi prea tarziu.

Verficarea sistemului de franare

Sistemul de franare este extrem de important pentru siguranta traficului ritier, deoarece un sistem de franare defect si care nu functioneaza in parametrii optimi, s-a dovedit de-a lungul timpului extrem de periculos, multe dintre accidentele de pe drumurile publice fiind produse din aceasta cauza. Cu atat mai mult pe timpul sezonului rece, un sistem de franare eficient este foarte important datorita faptului ca, pe zapada, gheata sau polei, daca un autoturism nu este pus la punct in ceea ce priveste sistemul de franare, nu va avea capacitatea de a incetini in timp util si se pot produce coliziuni fie cu alte autoturisme, cu diverse obiecte de pe marginea drumului sau chiar cu pietoni aflati pe trotoare sau pe trecerile de pietoni. Chiar daca simtiti ca va puteti baza pe masina personala si simtiti ca franeaza excelent, aici intervine si acel sentiment de obisnuinta. Este recomandat ca cel putin o data pe an, sa verificati sistemul de franare intr-un service profesional, totul pentru linistea si siguranta dumneavoastra.

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Pinterest

Lasă un răspuns

Așteaptă, se încarcă...